Besparen op de aankoop van uw woondroom? Het kan!

De federale overheid heeft het BTW-tarief voor nieuwe woningen en appartementen verlaagd naar 6% BTW als er sprake is van een wederopbouw van een afgebroken pand.

House key stacked coins calculator math blocks wooden table
Meldert investio

Op zoek naar een nieuwe thuis?

Dat kan voor 88% van de normale prijs op ons speciaal aanbod. De federale overheid heeft het BTW-tarief voor nieuwe woningen en appartementen verlaagd naar 6% BTW als er sprake is van een wederopbouw van een afgebroken pand. Je betaalt de volgende 2 jaar maar 6% BTW in plaats van 21% op de constructiewaarde van je nieuwe en enige woning. Jonge koppels, starters en mensen die anders willen gaan wonen, rekenen best even mee. Voor een huis of appartement dat normaal 242.000 € (200.000 + 21 % BTW) kost, betaal je vanaf 1 januari 2021 slechts 212.000 € (200.000 + 6 % BTW). Jouw voordeel: 30.000 €, dat is 12 procent minder dan de normale prijs.

12% minder betalen voor een nieuwe thuis? Wij adviseren u graag hoe dat kan!
P10017 Herckenrode Construct Hasselt Blok C App 0 09 HR 20180913

Je hoeft het niet zelf te doen

De tijdelijke financiële regeling geldt vanaf 01/01/2021 en dit 31/12/2023. Voorwaarde is dat het nieuwe vastgoedproject in de plaats van een afgebroken pand gebouwd wordt. Maar dat hoef je gelukkig niet zelf te doen. Deze regeling, die al bestond in een aantal steden, is nu dus uitgebreid tot het hele land en ook projecten gerealiseerd door projectontwikkelaars profiteren ervan. Het verlaagde BTW-tarief geldt enkel op de constructiewaarde. De registratierechten op het grondaandeel veranderen niet. Een groot aantal van de Vestio-projecten komen in aanmerkingen voor deze interessante BTW-regeling. Onze raadgevers adviseren je graag over ons aanbod.

P1122 VESTIO Maaseik app B2 HR 20190205 1

Ook voor jou?

Koop je je eerste woning of appartement? Of verkoop je je thuis om een nieuw vastgoed te verwerven? Dan kom je in aanmerking voor deze verlaagde BTW op de bouwwaarde. Ideaal voor startende gezinnen. Ook bij een latere doorverkoop geniet je van een dubbel voordeel. Je kan wonen in je nieuw project, het fantastische BTW-voordeel op zak steken en na vijf jaar verkopen en onbelast genieten van de volledige meerwaarde op je verkoopsprijs.

Maar ook voor mensen die al eigenaar zijn en aan een nieuw optrekje toe zijn, is dit heel interessant. Je kan met een gerust geweten een nieuwbouw kopen en genieten van de verlaagde BTW, terwijl je nog in je oude huis/appartement woont. Dit laatste moet pas verkocht zijn op 31 december volgend op het jaar van de verhuis naar je nieuwe thuis. Dat creëert voldoende speelruimte om een nieuwbouwproject op plan te kunnen kopen.

500 interieur cam A Medium

Profiteer ervan met Vestio. Nu doen!

Januari is snel dag en een nieuwbouwproject neemt tijd in beslag. Gelukkig heeft Vestio een aantal projecten in aanbod of in ontwikkeling waarvoor deze verlaagde BTW-formule geldt. Ontdek de residenties Futura, Refuga en Sky 9 in Hasselt, de Groene Wal in Maaseik en Wall 18 in Tongeren. Wil je definitief verhuizen naar Knokke-Heist? Ook daar profiteren onze projecten van dit fantastisch financieel voordeel: Residentie Montana bijvoorbeeld

Zoals gezegd, de BTW-verlaging geldt maar voor een periode van twee jaar.
Wie nu intekent, kan voor de maximale periode de bouwkosten aan 6% gefactureerd krijgen.
Heb je nog vragen? Laat het ons zeker weten.