Books aan het Kolonel Dusartplein

De bewoners van residentie Books getuigen: Books is een uitzonderlijke locatie met een erg levendige ziel.

DSR00321 HDR
DCB09565 1

Je koopt er een heel stuk Hasselt

Bewoners van residentie Books beseffen het maar al te goed. Books is een uitzonderlijke locatie met een erg levendige ziel. Wie er woont, heeft een majestueus uitzicht over het Kolonel Dusartplein en staat in drie minuten op de gezellige Zuivelmarkt. De bewoners hebben hun eigen ‘burgemeester van de blok’. En ze ontmoeten elkaar geregeld bij voorkeur in ‘hun’ koffiebar, de Klatch.bar. De gebruikers van Books The Office geven de locatie nog meer pit als ze ’s middags samen buiten lunchen in de Jeanne Moermansstraat: de doorsteek die het Kolonel Dusartplein met de stad verbindt.

Marc, de informele ‘burgemeester van de blok’: “Met zoveel fijne winkelzaken vlakbij in de stad hoef je je winkelkar niet voor 8 dagen te vullen.”
DCB09890 HDR

“Ik voel me hier helemaal thuis. Vooral mijn vrouw wilde erg graag naar Hasselt verhuizen,” vertelt de 71-jarige Marc Pissens. “En nu we hier wonen, ben ik ontzettend blij dat we de stap naar Hasselt hebben gezet. We woonden in Zolder, in de natuur. Maar hier vinden we oude vrienden terug waar we mee uit eten gaan. We gaan heel vaak de stad in voor boodschappen, vers winkelen bij slagers, de groentewinkel, de weekmarkt en traiteurzaken, dat vinden we nu echt genieten.”

“Ook voor mijn schoonouders is er een wereld opengegaan, want ook zij verhuisden mee naar een appartement in Books. Met hun scootmobiel rijden ze overal naar toe.”

DCB09579 HDR

Patrick, de patron van het ‘kantineke’, de Klatch.bar

De Klatch.bar is het stamcafé van de Books-bewoners. De naam Klatch.bar komt van ‘kaffie klatch’ of koffieklets. Uitbater Patrick was meteen overtuigd van de locatie. "De bewoners van Books zijn intussen vaste klanten voor het ontbijt, de lunch of een koffie tussendoor. Als ze terugkomen vanuit de stad zie je ze kijken: Wie zou er zitten? Om dan ook binnen te glippen en samen iets te drinken. Ze noemen de Klatch.bar vaak hun ‘kantineke’, alsof het de bar van hun hotel is.”

Wil jij ook graag thuiskomen in Books? Maak dan snel een afspraak want er is nog maar één appartementen te koop!