3 redenen om nu te investeren in vastgoed

Het voordeel van de stijgende inflatie? Het is het ideale moment om te investeren in vastgoed.

Lentree 1an
Korenaarfase2 r3 Post an Middel

Vastgoed en inflatie: 3 goede redenen om nu te investeren

De inflatie die alweer een recordniveau bereikt: het klinkt ons intussen bekend in de oren. Uit cijfers van de Nationale Bank van België blijkt dat ze dit jaar gemiddeld op maar liefst 9,08 % ligt. Investeringen even uitstellen dan maar, denk je? Daar moeten we je ongelijk in geven. Een economisch uitdagende periode kan net hét perfecte moment zijn voor een vastgoedinvestering. We vertellen je waarom!

Lentree 7n an min

1. Vastgoed doet het al jaren goed

Inflatie is absoluut geen synoniem van ‘vastgoedcrisis’. Eerder integendeel: woningprijzen blijven elk jaar stijgen. In twintig jaar tijd zijn de vastgoedprijzen verdubbeld en die straffe stijging doet vermoeden dat het parcours nog even in opwaartse lijn doorgaat. Als er vandaag al een rem komt op de prijzen, zal die waarschijnlijk mild zijn voor België volgens de meeste economische studies. Dat maakt vastgoed een winstgevende belegging. Wanneer je je beleggingseigendom later opnieuw verkoopt, doe je meestal een goede zaak.

P1037 VESTIO Groenplaats Oud Rekem Cam B HR 20181219

2. De huurprijzen stijgen mee

Niet alleen de waarde van je vastgoed stijgt, ook de huur die je maandelijks mag vragen gaat ieder jaar omhoog. Je kan de huurprijs namelijk jaarlijks aanpassen op basis van de actuele gezondheidsindex. Wanneer jij je vastgoedinvestering verhuurt, kan je de stijgende inflatie dus gewoon doorrekenen. Zo verzeker jij de waarde van je geïnvesteerde kapitaal — in tegenstelling tot het geld op je spaarrekening, dat jaarlijks minder waard wordt.

Untitled design 5

3. Nieuwbouw als energiegarantie

Vastgoed valt niet meer los te denken van het energievraagstuk. Nieuwbouw en renovatie moeten dan ook aan steeds strengere duurzaamheidsnormen voldoen. Investeer jij vandaag in nieuwbouw? Dan weet je zeker dat je vastgoed beantwoordt aan de laatste energienormen. Dat is een belangrijke troef wanneer je je vastgoed later weer verkoopt, maar ook om potentiële huurders te overtuigen van jouw pand.

Studiovision vestio 211015 HR 007 SV5 4974

Vastgoed blijft een veilige investering

Vastgoed blijkt een veilige investering, zelfs in financieel onzekere tijden. Toch is het niet altijd eenvoudig een pand uit te kiezen op maat van je wensen en noden. Daar helpen wij bij!

Als ervaren vastgoedkantoor kennen we de huidige markt als onze broekzak — we weten dus welke panden en locaties het goed doen. Wij selecteren het perfecte pand voor jou en kunnen degelijke huurders voor je vinden in ons ruime netwerk. Kortom: bij ons laat je het beheer van je vastgoed in betrouwbare handen achter!

Investeren in vastgoed? Ontdek wat we voor je doen.