161 studentenkoten in voormalig internaat in Hasselt

Het vroegere GO!-internaat en de kantoren van de GO! Scholengroep in de Hasseltse Armand Hertzstraat zijn omgebouwd tot een moderne studentenresidentie met 161 kamers.

DSC 7901
DSC 7799

Vroeger internaat

Het vroegere internaat is onherkenbaar verbouwd door Vestio, Urbicoon en Gilen Real Estate. Residentie Hertz omvat 161 ruime studentenkamers met allemaal een eigen badkamer. Het pand ligt vlak bij Quartier Blue en de binnenstad, maar ook dicht bij de UHasselt en PXL. In het gebouw zijn grote gemeenschappelijke ruimtes met een bijzonder goed uitgeruste keuken. Helemaal opmerkelijk is de enorme grote tuin die de studenten ter beschikking hebben, altijd een meerwaarde maar toch ook uniek voor studentenresidenties. Daarnaast is er een grote loungeruimte met ontspanningsmateriaal, waar het groepsgevoel en de sociale cohesie tussen de studenten snel zullen groeien.

Hasselt studentenstad

Hasselt is een levendige studentenstad met meer dan 22.000 studenten. Steeds meer studenten vinden hun weg naar Hasselt, want naast lokale studenten wint de stad ook aan populariteit bij nationale en internationale studenten. In 2020 opende Xior hier haar eerste studentenresidentie op de PXL campus, die intussen een vaste waarde is onder de Hasseltse studenten. Met de opening van een tweede residentie speelt Xior nog meer in op de nood aan comfortabele studentenkamers in Hasselt, zodat studenten zich volledig kunnen concentreren op hun studie en ten volle kunnen genieten van hun studentenjaren.
Dit voormalig internaat werd getransformeerd in een unieke studentenresidentie door projectontwikkelaar Vestio, Urbicoon en Gilen Real Estate en is Xior’s tweede studentenresidentie in de bruisende stad Hasselt.

Feestelijke opening

Op dinsdag 4 juli vond de officiële opening plaats van residentie Hertz. Het werd een feestelijke dag met onder andere een een bezoek van de burgemeester, een sleuteloverdracht naar de eerste huurder en een rondleiding doorheen het gebouw voor de buurtbewoners. Als ontwikkelaar zijn we er van overtuigd dat dit studentengebouw een succes zal zijn onder de Hasseltse studenten. Hasselt heeft zich gevestigd als een gerenommeerde studentenstad en we zijn trots om bij te dragen aan het onderwijslandschap door eersteklas studentenaccommodaties aan te bieden die voldoen aan de behoeften van de hedendaagse studenten. Samen met de 2 andere ontwikkelaars blikken we terug op een fijne samenwerking met Xior.

Geïnteresseerde studenten kunnen terecht bij het verhuurkantoor via hasselt@xior.be of +32 471 695 235