Primeur: Vestio zal als allereerste Limburgse projectontwikkelaar budgethuren aanbieden

Vestio is de eerste ontwikkelaar in Limburg die het startschot heeft gekregen voor een nieuw tijdperk van betaalbaar wonen.

Schuttershof View B Alt
Digitong be 32173 a family father daughter and a cat in their l 906ae413 0c72 429a 9619 8398d9a5dfc6

Nieuwe wetgeving geeft ontwikkelaars de mogelijkheid om in te zetten op betaalbaar wonen

Het baanbrekend decretaal initiatief van de Vlaamse overheid – geconventioneerde verhuur of budgethuren genaamd – opent deuren voor goedkoper huren naast sociale verhuur en wordt mogelijk gemaakt door een slim subsidiëringsmechanisme. In het kader van deze nieuwe wetgeving ontvingen wij als eerste Limburgse projectontwikkelaar een goedkeuring en subsidiëringstoezegging om het project Schuttershof in Heusden-Zolder te realiseren en te verhuren binnen het principe van budgetverhuur.

Shuttershof View G 4k Middel

Schuttershof in Heusden-Zolder eerste Limburgs woonproject voor budgethuren

Ons project Schuttershof in Heusden-Zolder is een woonproject dat bestaat uit energiezuinige nieuwbouwappartementen waar het heerlijk vertoeven zal zijn. Wanneer het geplande nieuwbouwproject klaar is, kunnen we de appartementen aanbieden aan een verlaagd huurtarief, en dat aan huurders die voldoen aan de juiste voorwaarden. De huurder, die geen aanspraak kan maken op een sociale woning, betaalt door dit nieuwe initiatief een tarief dat minimaal 15% lager ligt dan de marktconforme huur.

Digitong be 32173 european family father daughter and cat sitti 1d85af70 65d8 4bca af7d a24c301f5205

Ons nieuwste project, Schuttershof, belichaamt perfect deze strategische visie. Het wordt een warme thuis voor mensen die dromen van betaalbaar wonen zonder in te boeten aan comfort en kwaliteit. Bovendien belooft het een welkome aanvulling te zijn op de diverse vastgoedportefeuille van Vestio.

“Schuttershof past uitstekend in onze langetermijnvisie voor duurzaam wonen, een visie die we delen met Louis Machiels van Group Machiels, onze strategische partner in toekomstige projecten rond duurzaam en betaalbaar wonen. We streven naar hoogwaardige ontwikkelingen die niet alleen de tand des tijds doorstaan, maar ook een positieve impact hebben op het welzijn van bewoners en de bredere omgeving.”

- Ed Somers, gedelegeerd bestuurder

Schuttershof View E 4k P

We kijken er ontzettend naar uit om samen een levendige en inclusieve buurt te creëren. Neem alvast een kijkje op de website om het nieuwbouwproject te ontdekken.

Meer informatie omtrent de registratie van kandidaat-huurders in het kader van budgethuren weldra ter beschikking. Laat je gegevens achter en we houden je als eerste op de hoogte.