Waarom je best dit jaar nog investeert in een tweede verblijf of opbrengsteigendom

Wie een opbrengsteigendom aankoopt, krijgt nog tot eind 2023 een financieel duwtje in de rug van de overheid. Daarna verdwijnt de ‘federale woonbonus’ voor de niet-eigen woning.

Prompto Vestio Klein Atheneum INT B0 02 Final 230613
Prompto Vestio Klein Atheneum INT A2 04 Final 230613

Geniet van een mooi rendement

Als je dus een tweede verblijf aanschaft voor het einde van dit kalenderjaar en daarvoor een hypothecaire lening afsluit, blijf je recht hebben op belastingvermindering. Kortom: ben je van plan om in een tweede, derde of – waarom niet – tiende woning te investeren? Dan is nu het juiste moment.

Wanneer je in het bezit bent van een opbrengsteigendom, opent dat deuren voor extra inkomsten. Je kan namelijk investeren in een appartement of huis om het daarna te verhuren. Met die inkomsten betaal je je lening af en geniet je maandelijks van een aanzienlijk rendement uit de huurinkomsten.

Wij hebben heel wat interessante investeringsprojecten in onze portefeuille. Stuk voor stuk aantrekkelijke woningen en appartementen met een goed rendement. We introduceren je maar al te graag aan deze drie toppers:

8945 3712002103000177024

Woonhof Radekheim

Een prachtig project in Oud-Rekem, ‘het mooiste dorpje van Vlaanderen’. De laatste twee appartementen zijn nu beschikbaar en volledig instapklaar. Je kan je opbrengsteigendom dus onmiddellijk verhuren en meteen genieten van een maandelijks huurrendement.

Koremdemerwal z1f

Residentie Korenaar

Dit woonproject met uitzonderlijk mooie architectuur is binnen enkele maanden klaar en biedt een gevarieerd aanbod aan appartementen (1, 2 en 3 slaapkamers) op een toplocatie in het centrum van Bilzen.

PR Vestio Klein Atheneum EXT View02 Final 230612 1

Woonproject Cornu

In ons recentste project vind je zowel appartementen als stadswoningen, gelegen op slechts enkele stappen van het Kolonel Dusartplein in Hasselt. Ze zijn voorzien van een slimme combinatie van energiezuinige technieken en de afwerking kan volledig aan je persoonlijke smaak worden aangepast. Bovendien kan iedereen daar genieten van een prachtig uitzicht op de groene binnentuin.

Frederikdanko portrait of a smiling couple standing in an open 74df2855 f5ea 4981 be6c cee339e4747b

Zorgeloze verhuurservice

Wist je trouwens dat we een zorgeloze ervaring bieden dankzij onze uitgebreide verhuurservice? Bij Vestio nemen we het volledige beheer van de verhuur op ons, zodat jij volop kan genieten van je investering.

Twee vliegen in één klap

Als je een tweede verblijf aankoopt als opbrengsteigendom, kan je bovenop de voordelen van langetermijnsparen ook profiteren van de federale interestaftrek. Dat betekent dat je de interesten die je betaalt bij de bank kan aftrekken van je belastingen. Daardoor voorkom je dat je extra personenbelasting betaalt gedurende de periode dat je de tweede woning in bezit hebt. Dat fiscaal voordeel blijft na 2024 wél bestaan voor alle panden waarin je investeert, behalve je eigen huis.

Kan jij wat ondersteuning gebruiken bij je vastgoedinvestering? Of wens je meer informatie over een woonkrediet voor je opbrengsteigendom of over de mogelijkheden van belastingvoordelen? De ervaren makelaars van Investio staan voor jou klaar!