Wanneer het verleden en de toekomst elkaar kruisen!

Vandaag gaan we op de koffie bij één van onze klanten. Chris is co-voorzitster van Levensloop Hasselt en zet haar in voor mooie initiatieven voor kankerpatiënten.

6 IMG 0140

Lees hier het interview met Chris.

Hoe ben je aan dit prachtig appartement gekomen, Chris?

“Dat is een mooi verhaal! Je gelooft het niet maar op de plaats van dit gebouw lag mijn ouderlijk huis! Dan gaan we even terug in de tijd. In 1856 vestigde familiebedrijf Sodermans zich hier, een mannenspeciaalzaak met kostuums op maat. Mijn ouders, Léon Vanbockrijk en Irma Sodermans waren toen samen met Jacqueline Sodermans en Michel Beeken eigenaar van deze winkel. Wij woonden boven de winkel en ik weet nog goed hoe het hier uitzag. Mijn kamer was waar ons achterterras nu ligt. Heerlijk rustig daar!

In 1987 neemt mijn neef Robby Beeken de winkel over en in 2013 vestigt hij zich aan de Kempische Kaai, waar de winkel zich vandaag nog steeds bevindt. Op dat moment komt het gebouw leeg te staan. Het gebouw was dan al meer dan 150 jaar oud.
(Ondertussen laat ze ons trots twee kunstwerken zien van haar ouderlijk huis) “Er moest iets mee gedaan worden,” vertelt Chris verder. “In overleg met mijn broer hadden we de idee om er een mooi appartementencomplex van te maken. Uit ervaring wist ik dat het hier heerlijk wonen is en die ervaring wilde ik delen met andere mensen.

Mijn broer kent Stefan Vangronsveld van Vestio al langer en weet dat ze enorm goed werk leveren. Waarom niet samenwerken dachten we. Zo kreeg Vestio via een ruilovereenkomst het gebouw in handen. Ik kreeg als eerste de keuze en mijn oog viel op dit appartement waar ik samen met mijn man Jos nu woon. Vandaag bestaat het gebouw uit 1 winkel en 7 mooie appartementen.”

Wow, super dat je hier terug op de plaats van je ouderlijk huis woont! En hoe vind je het om hier terug te wonen?

“Ik vind het geweldig! Wij kregen ook heel veel vrijheid van Vestio op vlak van indeling en inrichting. Zo wist ik dat het leuk is om aan beiden kanten van het appartement een terras te hebben. Jos staat altijd op het balkon vooraan, daar heb je echt voeling met de mensen. Je hoort en ziet ze. Dat sociaal contact vinden we heerlijk. Ook heb je een prachtig zicht op de Sint-Quintinuskathedraal. Dat is uniek!


En als je even rustig wilt zitten, kan dat op het achterterras. Verder wilden we veel open ruimtes. Wanneer ik aan het koken ben, kan ik verder praten met mijn gasten. Dankzij de twee terrassen komt er ook veel licht binnen en dat geeft een gevoel van ruimte. Het is echt zoals ik het wou!”


- Ondertussen komt haar man Jos binnen, terug van een wandeling naar de supermarkt. Hij gaat meteen naar zijn vertrouwde uitkijkplaatsje op het balkon. -

Wat is de grootste troef van dit appartement?


“Dan moet ik de bereikbaarheid zeggen! Als je wat ouder wordt, wil je in de stad wonen puur uit gemak. We stappen uit ons appartement en staan onmiddellijk op de Fruitmarkt met zijn leuke buurtwinkeltjes en gezellige terrasjes. De grote winkelstraat ligt ook vlakbij.

Ik wil graag benadrukken dat ook al liggen we vlak in het centrum, toch hoor je hier absoluut niks van de drukte! Eenmaal op het terras, is het een echte belevenis voor ons. Iedereen zien winkelen en genieten van een terrasje. Hier is altijd iets te beleven. Ook de Jeneverfeesten en het foodtruckfestival vinden vlak voor ons appartement plaats. Het doet ons zo een deugd om dan al die blije gezichten te zien,” glundert Chris.

Hoe verliep de samenwerking met Vestio?


“Top! Niks om over te klagen. Zoals ik eerder zei, kregen we alle vrijheid om te doen wat we wilden in het appartement. Ook van andere bewoners hoor ik hetzelfde. En als er iets mis was, werd de werfleider onmiddellijk gestuurd. De opvolging was perfect, niks op aan te merken.”


Als afsluiter laat ze ons iets heel unieks zien… Op het toilet hangt een krantenartikel uit 1930 over Sodermans! Gevonden door een kennis van haar. Zij heeft het artikel gevonden in een spouwmuur tijdens het renoveren van haar woning. Hieronder zie je de foto.
6 IMG 0143

Nieuwsgierig naar meer leuke weetjes?

We delen onze ervaringen en die van onze klanten maar al te graag met de wereld.

In de Vestio blogs delen we onze kennis uit de vastgoedwereld en geven we regelmatig handige tips & tricks mee aan onze lezers. Scrol gerust eens tussen onze blogartikels en ontdek uit welk hout we gesneden zijn. We zijn niet voor niets een van de grootste vastgoedexperten in Limburg!