Residentie Weserschiff - Tijdloze appartementen in Eupen

Vanaf €180.000*

* exclusief kosten

Adres

Schulstrasse 2
4700 Eupen

Contacteren

Tijdloos wonen in Eupen

Prachtig wonen in hartje Eupen 

 “Pal in het centrum van Eupen, achter de Friendenskirche, realiseren we nieuwbouwproject Weserschiff. Het project ontleent zijn naam aan het gelijknamige centrale pleintje ‘Am Weserschiff’ aan de Klötzerbahn, een waar begrip in Eupen. Project Weserschiff is een prachtig staaltje stadsrenovatie. Niet alleen omwille van de bijzondere
ligging met royaal veel ruimte en groen, maar ook door de combinatie van wonen, diensten en handel. En uiteraard dankzij de geraffineerde architectuur van Luc Spits Architecture.

Woonaanbod

 • 1-slaapkamerappartement - Weserschiff
  De 1-slaapkamerappartementen staan garant voor hedendaags wonen. De praktische indeling en hoogstaande afwerking verzekert een optimaal comfort. Elk 1-slaapkamerappartement beschikt over een inpandig terras, jouw privé oase van rust.
  Appartement Ontdekken
 • 2-slaapkamerappartement - Weserschiff
  Thuiskomen in het groen en toch centraal gelegen in Eupen? Dat doe je in één van de 2 slaapkamerappartementen van residentie Weserschiff. Dit type appartement staat synoniem voor aangenaam wonen en leven… en dit alles op een bijzondere plek in Eupen. Genieten van het omringende groen doe je vanaf jouw gezellig inpandig terras. 
  Appartement Ontdekken
 • 3-slaapkamerappartement - Weserschiff
  Het open en groene karakter is de voornaamste troef van de 3-slaapkamerappartementen. De open leefruimtes, 3 slaapkamers en een ruim terras dragen bij aan een maximale ruimtebeleving. De leefruimte grenst aan het terras waardoor je als toekomstige bewoner altijd kan genieten van een royale lichtinval.
  Appartement Ontdekken
 • Doorzonappartement - Weserschiff
  Rust en ruimte staan centraal in de doorzonappartementen van Weserschiff. Deze 2-slaapkamerappartementen kenmerken zich door hun dubbele oriëntatie. Dankzij de grote raampartijen en terrassen aan zowel de voor- als achtergevel vloeit het daglicht rijkelijk binnen.
  Appartement Ontdekken

Moderne architectuur met een zee aan ruimte 


Het project is opgevat als 3 bouwvolumes met een stijlvolle, moderne uitstraling. De grijsblauwe gevelstenen sluiten perfect aan bij de architectonische geschiedenis van de
stad, waaronder de iconische naastgelegen Friedenskirche. De appartementen zijn gesitueerd in blok C met maximaal 4 bouwlagen. Het aanbod varieert van stadsstudio’s tot appartementen met 1, 2 en 3 slaapkamers. Blok B zal ingericht worden als kantoren voor administratieve diensten. Terwijl het derde bouwvolume – blok A – zich beperkt tot een gelijkvloers. Hier zal het vernieuwde postkantoor samen met enkele commerciële ruimtes worden ondergebracht. 

Duurzaamheid als groene draad 


Duurzaamheid is de groene draad doorheen de 3 individuele bouwvolumes. De daken worden voorzien van grote fotovoltaïsche panelen. Het groene karakter van het project wordt verder benadrukt door het gebruik van grastegels voor de voetpaden en de aanleg van een privatief groendak voor de bewoners. De gevel wordt bijkomend voorzien van begroeiing. Deze groenelementen verzachten niet alleen de volumetrie van de bouwvolumes maar zorgen ook voor een fraai groenzicht vanop het plein. We realiseren “bijna energie-neutrale” of BEN-appartementen. Dit betekent dat het E-peil maximaal E30 zal bedragen voor een appartement. Er wordt gewerkt met hernieuwbare energie middels “stroom van eigen kweek” opgewekt door zonnepanelen. Per appartement is er een condenserende gaswandketel voor de productie van warm water voor verwarming en sanitair. Ventilatie van het appartement gebeurt door een ventilatiesysteem type D. 
Tijdloos wonen in Eupen

Algemeen

 • Prijs

  Vanaf €180.000

Contacteer ons