Vastgoed te koop in Zonhoven

In en om Zonhoven viert de natuur hoogtij: meer dan 40% is beschermd landschap of erkend natuurreservaat. Tel daar de zonnige natuur van de inwoners bij en je weet dat het goed leven is in Zonhoven.

Wonen aan de zonnige kant van het leven

De oorspronkelijke plaatsnaam Sonuwe betekent 'waterrijk land aan de waterloop de Son'. Maar Zonhovenaars interpreteerden de naam liever als iets zomers en kwamen zo uit op Zonhoven. Dat zegt alles over deze gemeente en haar bewoners: hier is het gezellig wonen.

Zonhoven 2

Waarom ook jij in Zonhoven wil wonen

Wil je een knappe woning kopen in een gemoedelijke en groene gemeente? Dan vis je in Zonhoven nooit naast het net, want hier toont ook de Limburgse vindingrijkheid zich van zijn groenste kant. Kijk maar naar de vijvers: viskwekers lieten ze door de eeuwen heen uitgroeien tot het grootste vijvercomplex van België. Goed voor een ongeziene diversiteit in fauna en flora.

Zonhoven is ook één grote schatkamer voor erfgoedliefhebbers: de prehistorie en Middeleeuwen zijn hier springlevend. Iets om te bespreken tussen pot en pint, in een van de vele cafés en tavernes die smakelijk Zonhoven rijk is. Want hier leeft men graag en goed. Zeker tijdens carnaval.

Ook de ligging is een dikke troef voor wie in Zonhoven een huis of appartement wil kopen . De gemeente nestelt zich knus tegen de provinciehoofdstad Hasselt aan en grenst aan Houthalen-Helchteren, Genk en Heusden-Zolder.

Zonhoven: gezellig en gerust wonen

Te koop in Vastgoed te koop in Zonhoven