Grijp je kans: 6% btw-tarief nog tot eind 2024

De maatregel die het mogelijk maakt om woningen en appartementen te kopen van projectontwikkelaars aan een btw-tarief van 6%, zal eind 2024 verdwijnen.

BOUL EXT04 230925 1
PR Vestio Klein Atheneum INT C1 01 Final 230612 1

Besparen op de aankoop van een nieuwbouwwoning?

Het kán, maar niet lang meer. Tot eind 2024 geniet je in heel het land nog steeds van het verlaagde 6% btw-tarief bij afbraak en wederopbouw d.m.v. de tijdelijke overgangsmaatregel, zolang de vergunningsaanvraag van de projecten is ingediend voor 30 juni 2023 én je aan de voorwaarden voldoet. Als je dus tijdig uit de startblokken schiet, zal je veel minder diep in de buidel moeten tasten.

PR Vestio Klein Atheneum EXT View02 Final 230612 3

Het aanbod van 6% dooft uit

Je leest het goed: de ondersteuningsmaatregel van onze regering om betaalbaar wonen te faciliteren, dooft uit. De federale regering bereikte namelijk een akkoord over de begroting van 2024 en één van de opvallendste besluiten is dat de maatregel – die het mogelijk maakt om woningen en appartementen te kopen van projectontwikkelaars aan een btw-tarief van 6% – zal verdwijnen in 2024. Enkel bestaande projecten komen nog in aanmerking voor dit uitzonderlijke voordeel. Ook wanneer je zelf als grondeigenaar een afbraak of wederopbouw realiseert, kan je blijven profiteren.

Als je dus een nieuwe woning of nieuw appartement wilt kopen aan een verlaagd btw-tarief, dan is het belangrijk om nu actie te ondernemen. Het aanbod van 6% btw zal namelijk vrij snel verdwijnen, aangezien nieuwe projecten niet meer onder deze regelgeving vallen.

BOUL INT03 230918 2

Ruime woningen worden schaarser

In de zoektocht naar betaalbare woningen en appartementen is de ondersteuningsmaatregel van 6% btw een waardevolle troef geweest. Toch laat de huidige trend in de vastgoedmarkt zien dat betaalbaarheid steeds vaker wordt gerealiseerd door woningen aan te bieden met een compactere indeling. Als je dus op zoek bent naar een ruime woonst met een betaalbaar prijskaartje onder het 6% btw-tarief, dan krijg je daar nu nog een allerlaatste kans voor. Let er daarbij wel op dat je aan alle voorwaarden voldoet. Na 2024 zal betaalbaarheid van woongelegenheden ongetwijfeld een grote uitdaging worden voor de hele vastgoedmarkt.

Kortom: ben je op zoek naar een nieuwe woonst of twijfel je over een aankoop? Probeer dan zeker – nu het nog kan – het maximale te halen uit de overgangsmaatregel én het bestaande aanbod dat je kan kopen aan het 6% btw-tarief.

Vestio geeft je vandaag nog een uitgebreide keuze uit ruime woongelegenheden aan 6% btw. Benieuwd welke projecten in aanmerking komen? Neem gerust een kijkje!

PR Vestio Klein Atheneum EXT View05 Night Final 230613

Stadsresidentie Cornu

Cornu is gelegen op slechts enkele stappen van het Kolonel Dusartplein in Hasselt en biedt een divers woonaanbod van stadswoningen en appartementen (1, 2 en 3 slaapkamers). Dit project wordt gebouwd rond een prachtige, groene binnentuin waar je rustig kan genieten.

Exterior Camera 07 2022 09 18 8 K 1

Woonproject Klaver

Wonen in het mooie Lummen? Ontdek de zeer ruime, stijlvolle 2- en 3-slaapkamerappartementen aan het gezellige Gemeenteplein in het vernieuwde centrum.

BOUL EXT03 230918 2

Residentie Boulevard

Boulevard is gelegen op een toplocatie tussen de Groene en Blauwe Boulevard in Hasselt. Het woonaanbod bestaat uit appartementen (1 & 2 slaapkamers) en luxe penthouses. Elk appartement is voorzien van minstens één terras met uitzicht op de prachtige binnentuin of de levendige Kleine Ring van Hasselt.

Korenaarfase2 r1 Post a 1

Nieuwbouwproject Korenaar

Ontdek de laatste appartementen van dit prachtige project in hartje Bilzen. Hier kies je uit een divers aanbod aan appartementen met zongerichte terrassen. De gemeenschappelijke binnentuin is een absolute meerwaarde in het project.

AM Vestio Tweevoetjesweg Facade 003 v3

Woonproject Vonk

In Vonk geniet je maximaal van het omliggende groen dankzij de ruime terrassen en de grote raampartijen. Wees er snel bij, want deze fraaie residentie in het stadscentrum van Bilzen is bijna volledig uitverkocht. Er is nog één appartement beschikbaar.

Kopie van brugstr n1a 2

Residentie Haffmanshof

Dit kleinschalig woonproject in Bilzen laat je elke dag opnieuw genieten van je royaal terras en het prachtige uitzicht op Park Haffmans.

7655 kolmont refuga images exterior C1 Urban Villa final

Stadsproject Refuga

Een toevluchtsoord van rust en luxe midden in de bruisende stad Hasselt. Buiten geniet je van groen en je ruimte terras, binnen van een sublieme afwerking en gulle lichtinval. Ontdek de laatste, instapklare luxe appartementen!

P1017 Herckenrode Cam 08 HR 20210315

Residentie Terrasselt

Een vernieuwend woonconcept in Hasselt met een heerlijk terrasgevoel. De ruime ramen trekken de mooie buitenomgeving naar binnen. In je interieur geniet je van luxe, comfort en woonbeleving. Haast je, want er is nog maar één penthouse beschikbaar!

Digitong be 32173 happy european man and woman on a terras of a 2c28a23c 915e 418a 97c9 c78f23e144ea

Waarom je onze projecten niet mag missen

Wil je nog op de valreep profiteren van 6% btw op de aankoop van je splinternieuwe woonst? Dan zit je goed bij Vestio:

  • Er zijn eindeloze mogelijkheden. Op het grootste deel van ons aanbod geldt het verlaagde btw-tarief, dus jij hoeft alleen maar te kiezen.

  • Al onze appartementen voldoen aan de laatste normen. We gaan uitsluitend voor duurzaamheid en dat merk je.

  • Onze woningen zijn volledig instapklaar, waardoor je tijd bespaart, en vooral veel gemak en gemoedsrust ervaart. Je weet namelijk dat je woonst direct voldoet aan je behoeften en dat er minder onverwachte kosten zullen zijn.

  • Met onze dertig jaar ervaring zijn we de juiste partij. Alle stukjes van de puzzel kloppen: een professionele kennis, een gedreven team en vooral een passie voor vastgoed.

Ontvang je graag meer info over bovenstaande projecten, heb je vastgoedadvies nodig of zit je met een andere vraag? We helpen je met alle plezier verder!