De huurmarkt was nog nooit zo interessant

Opvallende trends van de koopmarkt naar een huurmarkt.

DSC 1839
Cover reels 28

Waarom huren aantrekkelijk én voordelig is

Voor een groeiend aantal mensen is het kopen van een woning of appartement geen evidentie.

Woonleningen zijn afgelopen jaar veel duurder geworden. Mensen die nu een krediet afsluiten, kunnen heel wat minder lenen in vergelijking met een jaar geleden.

Daarbovenop zijn de prijzen van nieuwbouwwoningen toegenomen door de hoge bouwgrondprijzen en de oplopende kosten voor bouwmaterialen en grondstoffen.

De hoge inflatie beïnvloedt niet alleen de bouwsector maar alle sectoren waardoor de algehele koopkracht van de consument is gedaald.

Door de stijgende rente in combinatie met de hoge woningprijzen en een lagere koopkracht bergen heel wat mensen hun plannen om een woning te kopen op.

Bovendien is er een groeiend bewustzijn van de milieu-impact van gebouwen en het belang van het bevorderen van energie-efficiëntie. Dit resulteert in steeds strengere bouwvoorschriften. Als gevolg hiervan voldoen oudere en vaak ietwat betaalbaardere woningen niet meer aan de huidige minimale kwaliteitseisen en verwachtingen inzake energiezuinigheid. Nieuwe eigenaars van een bestaande woning met een EPC-label E of F zijn hierdoor verplicht om grondig energetisch te renoveren om de woning naar niveau D te brengen. Dit betekent dat je naast de aankoopprijs ook een flink renovatiebudget moet incalculeren, wat de totale kostprijs de hoogte in drijft.

De aankoop van een woning vergt dus een aanzienlijke investering. Wanneer je een huis of appartement huurt daarentegen moet je geen fors bedrag in één keer uitgeven. Hierdoor heb je meer financiële vrijheid en kan je je geld aan andere zaken besteden in combinatie met het aanleggen van een spaarpot om alsnog op een later tijdstip te kunnen aankopen .

Bovendien betaal je als huurder alleen de maandelijkse huur en hoef je je verder geen zorgen te maken over onvoorziene onderhoudskosten.

Dit alles maakt dat de (ver)huurmarkt voor velen aantrekkelijker is dan ooit. Naast de financiële zekerheid en vrijheid biedt een huurpand de flexibiliteit van een eigen stek, die men op relatief korte termijn en zonder al te grote kosten en administratieve rompslomp kan inruilen.

11

Vestio's visie op betaalbare en duurzame woningen

Om die reden is het onze visie om de residentiële huurmarkt te voorzien van betaalbare en kwalitatief hoogwaardige woningen. Vestio is dan ook al bijna 30 jaar thuis in de ontwikkeling van residentieel vastgoed. Wij beschikken over de nodige expertise en ervaring om huurders te voorzien van doordacht ontworpen, excellent gebouwde en duurzame woningen.

Ons kwalitatief huuraanbod met woningen en appartementen uit onze eigen portefeuille kan je nu ook terugvinden op de website. Heb je al een kijkje genomen?

DSC04300

Waarom kiezen voor een huurwoning van Vestio?

Er zijn verschillende, aantrekkelijke voordelen verbonden aan het rechtstreeks huren van een woning bij Vestio.

1. Energiezuinige en duurzame nieuwbouwwoningen

Al onze huurwoningen beantwoorden aan de laatste nieuwe bouwnormen. Ze zijn allen uitgerust met innovatieve voorzieningen en afgewerkt met moderne, hoogwaardige materialen.

Wij besteden ook speciale aandacht aan energiezuinigheid. Onze huurwoningen zijn onder andere voorzien van zonnepanelen, energie-efficiënte verwarmingssystemen en duurzame ventilatie-oplossingen. Deze technieken zorgen ervoor dat elke entiteit beschikt over een gunstig E-peil. Zo geniet je niet alleen van een ongeëvenaard wooncomfort, maar draag je actief bij aan een duurzamere toekomst én bespaar je ook op je energiefactuur.

2. Kwalitatieve woningen

Vestio werkt steeds samen met gerenommeerde architecten en aannemers. Met de focus op luxe en comfort bouwen we niet enkel een huis maar ook een thuis. Zo geniet je van het wooncomfort van een nieuwbouwwoning met de voordelen van huren.

3. Toplocaties

Wij realiseren onze woonprojecten steeds op centrale locaties met een uitstekende Mobiscore in Limburg. We richten ons op gunstig gelegen locaties, in de nabijheid van openbaar vervoer, scholen, supermarkten en andere belangrijke voorzieningen. Voor ons is een ideale woonlocatie net zo belangrijk als het comfort en de luxe van de woning zelf.

4. Professioneel huurbeheer

Een ander essentieel voordeel dat we bieden, is professioneel huurbeheer waarop je kan vertrouwen. Vestio wil de kandidaat-huurder in de eerste plaats optimaal informeren. Onze uitdaging bestaat erin om jou te begeleiden bij het maken van de beste keuze.

Daarnaast treden wij op als bouwheer bij de realisatie van de projecten. Van het plannen en ontwerpen tot de uiteindelijke bouw, we zijn van begin tot einde betrokken bij elke fase en volgen het proces nauwlettend op. Hierbij staan we in direct contact met aannemers, architecten en andere betrokken partijen. Tenslotte zijn wij verantwoordelijk voor de uitvoering van grootschalig onderhoud en reparaties aan de huurwoningen. Ons team staat steeds klaar om snelle en efficiënte oplossingen te bieden wanneer er zich problemen voordoen zodat onze huurders kunnen genieten van een zorgeloze woonervaring.


DSC 6783

Klaar om te huren, maar nog op zoek naar de ideale woning?

Ontdek dan snel ons lange termijn huuraanbod.

Heb je interesse in huren voor een kortere periode? Er is ook een korte termijn huuraanbod beschikbaar.

Onze vastgoedexperten helpen je maar al te graag in de zoektocht naar de perfecte huurwoning.