Hoe zorg je ervoor dat je huis beter verkoopt?

Hoe kan je jouw eigendom aantrekkelijker maken zodat het huis zichzelf bij manier van spreken verkoopt, daaraan kun je zelf wel heel wat doen. Bereid je voor op de ontmoeting met potentiële kopers.

3 Bordaanbrengenbijwoning1556

1 - Love at first sight

Aangename kennismaking. Een eerste indruk kun je dus maar één keer maken, in amper twee seconden vormen we al een beeld waarop we besluiten of iets of iemand de moeite waard is. Je doet er dus goed aan om de eerste aanblik van je huis de moeite waard te maken. Een verzorgde gevel is zoals een charmante glimlach. Kortom, zorg dat het verfwerk in orde is, dat de ramen gewassen en de raamkozijnen pico bello zijn. Ontmos eventueel dakpannen en poets de kroonlijst.

2 - Inhoud alstublieft

Natuurlijk moet je woning ook wat te bieden hebben. Een woonklare zolder, extra dakkapel, een uitbouw die royaal meer ruimte creëert. Allemaal goede ideeën met onmiddellijke en grote impact. Een aanbouw met veel glas brengt bovendien veel licht in oudere woningen.

3 - Mooi geposeerd

Zie je jezelf al zitten? Een verzorgde tuin nodigt je als het ware uit. De potentiële kopers moeten zichzelf erin zien ontbijten, luieren, barbecueën... Details zijn niet belangrijk, het gaat om het gevoel, de uitstraling die je tuin(tje) heeft. Het is dus belangrijk die intieme sfeer te creëren met de nodige afsluitingen, hagen en slim geplaatste bomen of heesters.

4 - Hygiëne!

Keuken, badkamer en toiletten zijn zeer belangrijk en je moet ervoor zorgen dat ze niet afgeleefd en groezelig zijn. Maar hou er rekening mee dat geld gestopt in de renovatie van een keuken of badkamer min of meer een verliespost is. Jij betaalt bijvoorbeeld wel 20.000 € voor een nieuwe keuken, maar die is wellicht niet helemaal naar desmaak van de koper en zal de waarde van het pand niet in verhouding verhogen. Moet je toch renoveren, kies dan voor tijdloze, strakke en eenvoudige ontwerpen.

5 - Toegankelijk

Voor panden die liggen in buurten met beperkte parkeergelegenheid, is het een uitstekend idee om enkele extra parkeerplaatsen of een carport te voorzien in de voortuin. De potentiële koper zal dit zeker naar waarde weten te schatten.

6 - Prettig parfum

De beste geur voor een huis? Appeltaart. Het mag ook baklucht zijn van brood. Maar ga niet overal parfum verspreiden. Jouw smaak is wellicht niet die van de kopers. Zorg dat er geen rooklucht of andere luchtjes hangen. En misschien een extra plant of bloemetjes in de leefkamer, zo straalt je huis een echt thuisgevoel uit.

Die bloemen zouden we voor jou wel willen kopen en die taart bakken we maar al te graag, maar dat gaat natuurlijk niet. Noteer zeker wel deze tip: Bel ons en we halen alles uit de kast haalt om je huis aan de man te brengen. Wij doen trouwens ook een gratis schatting van je huis! Waar wacht je op?

Scrol maar verder door onze blog